Daan Roosegaarde wil de Afsluitdijk in een nieuw licht zetten Daan Roosegaarde Voor het eerst maakt Daan Roosegaarde meer bekend over zijn plannen hoe hij van de Afsluitdijk een icoon wil maken. „Ik wil geen kermis, maar de schoonheid van die langgerekte dijk versterken.”

Rijkswaterstaat versterkt de komende jaren de Afsluitdijk om Nederland ook in de toekomst te beschermen tegen de kracht van het water. Er komen onder meer nieuwe keersluizen en pompen om meer water te kunnen afvoeren, waardoor het grootste gemaal van Europa ontstaat.

Om deze versterking bij te staan hebben Rijk en regio aan Studio Roosegaarde de opdracht gegeven een bijdrage te leveren aan de waarde van de Afsluitdijk als Icoon voor de Nederlandse waterbouw. De aftrap voor dit project vond plaats op vrijdag 2 september met de onthulling van de ontwerpen van Daan Roosegaarde.
Zie verder in het artikel van de NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/12/afsluitdijk-in-een-nieuw-licht-zetten-3218447-a1511248